Svjetski dan matematike obilježava se svake godine prvu srijedu u mjesecu martu. Taj dan se održava internetsko takmičenje u matematici na koje se mogu prijaviti učenici iz cijelog svijeta. Internet je postao vezivna nit matematičarima širom svijeta. Osim što nudi iskustvo, brzinu u računskim vještinama, nova poznanstva, ovo takmičenje je i humanitarnog karaktera. Dakle, osvojene bodove na Svjetskom danu matematike UNICEF pretvara u novac koji se donira.

Svi vi koji volite matematiku i želite je studirati na linku https://www.eft.ba/web/smjerovi/matematika-i-informatika/ možete pogledati na koji način je organiziran studijski smjer Matematika i informatika i koje mogućnosti nudi studij na Edukacijskom fakultetu

Na našem Fakultetu djeluje i Klub matematičara koji organizira veliki broj edukacija, takmičenja i vannastavnih aktivnosti za sve ljubitelje matematike, a i one koji to nisu. Kroz svoje aktivnosti dokazali su da matematika može biti vrlo zanimljiva i kod velikog broja srednjoškolaca razbili su predrasude i stereotipe koji se vežu za matematiku.

U godinama koje su iza nas Klub je organizirao brojne aktivnosti…
Kroz fotogaleriju pogledajte kako je to izgledala Prva i Druga matematička olimpijada, kako je proslavljen rođendan Alberta Eisnteina i na koji način je simbolično obilježen Dana broja π.