Zadovoljstvo nam je predstaviti biografiju dr. Maje Zelihić, koja će u srijedu 04.03.2021. u 16:00h, govoriti na webinaru koji organizuje Edukacijski fakultet.

Tema webinara „Kriza liderstva u doba pandemije COVID-19 i stvaranje nove generacije lidera kao odgovor na nesigurna vremena“ nudi nova saznanja u izazovima koji su pred nama, a za koje trebamo biti ne samo spremni već i dovoljno vješti da ih u svakom trenutku posmatramo iza, a ne ispred sebe! S obzirom na vrhunske rezultate u polju liderstva sa kojima se može pohvaliti, očekujemo da će dr. Maja Zelihić otvoriti novi način razmišljanja svim učesnicima webinara i potać nas da vidmo svoje šanse u vremenu ispred nas i da ih posmatramo kao resurs koji trebamo (is)koristiti!

U nastavku pročitajte biografiju dr. Maje Zelihić i uvjerite se zašto je vrhunski predavač kojem treba vjerovati.

📄Dr. Maja Zelihić je Fulbright Specijalista, oficijelni globalni istrazivač SAD-a, prodekan za Napredne Studije Menadžmenta i redovni profesor na Forbesovom Koledžu za Biznis i Tehnologiju – Univerziteta Arizona Global. Dr. Zelihić je Globalni Dijalog Partner za NAFS-u, što je najveća neprofitna svjetska asocijacija posvećena međunarodnom obrazovanju. Dr. Zelihić je član Odbora savjetnika Međunarodnog Programa za Arbitražu i Naučnu Procjenu, sveobuhvatne globalne platforme za akademski pregled. Također je industrijski savjetnik Amity University Labs, India za komunikacijske laboratorije (AUNCL). Ona je stručnjak za razvoj i primjenu za e-learning u zemljama u razvoju i radi kao konsultant za par tehnoloških kompanija u primjeni i razvoju online učenja.

Dr. Zelihić je član odbora u Centru za Žensko Liderstvo na Forbesovom Koledžu za Biznis i Tehnologiju – Univerzitet Arizona Global. Ona će od marta biti predsjedavajući Forbes Industrijskog Savjetnog Odbora, sa vodećim liderima SAD-a iz polja ekonomije, medija, i manadžmenta. Dr. Zelihić je također u odboru organizacije koja rangira nove globalne kompanije koje traze investicije. U januaru 2021, Dr. Zelihić je proglašena kao jedom od 200 mislilaca u području liderstva, od strane PeopleHum, cjelovite integrirane platforme za automatizaciju upravljanja ljudskim kapitalom. ​​​​​​​
Njeni akademski radovi su objavljeni u preko 20 recenziranih časopisa, a istraživački
poduhvati odveli su je na Haiti, Kubu, Meksiko, Panamu, Jordan, Zambiju, Balkan i mnoge druge dijelove svijeta. Ona je globalni govornik, izlažući u više od 20 zemalja širom svijeta. Pored toga što je specijalist za Fulbright, četverostruko je primala istraživačke stipendije, što je omogućilo mnoge njene globalne istraživačke poduhvate. Njena knjiga o Percepciji, u koautorstvu sa Dr. Diane Hamilton, proglašenom kao jednom of 50 mislilaca svijeta, izašla je u decembru 2020. godine. Njen doprinos poglavlju Međunarodnom priručniku za istraživanje liderstva je u završnoj fazi objavljivanja.

Za više informacija o Dr. Zelihić idite na:
https://bit.ly/3su5dls