Paulo Coelho je jednom rekao: „Legenda kaže da svakog puta kada nekog iskreno zagrlimo, dobijemo još jedan dan života!“

On ne traži ništa zauzvrat, besplatan je, ne zahtijeva nikakve posebne uslove, pa na taj način „uspijeva“ u svim prilikama. Upravo pod „plaštom“ zagrljaja, horizonti su širi i veseliji, jer moćno napada brige i hrani optimizam. Zagrljaj sklapa prijateljstva. Jača ih. Budi ljubav. Čuva je… Njegovo veličanstvo – ZAGRLJAJ!

U protekloj godini, zbog uslova koji su nas zadesili uslijed pandemije COVID-19, svi smo se zatvorili u sebe, osamili i učimo živjeti emotivno povezani, ali bez fizičkog kontakta. Poznato je da svaki čovjek ima potrebu razmijeniti bar osam, a u najboljem slučaju 13 zagrljaja dnevno, ali da to većina ne čini. Zašto je važno da se grlimo? Zagrljaj je sreća, povezanost, sigurnost, smirenost… Zagrljaj je lijek, ponekad jedini koji je potreban nekome. Dodir gradi povjerenje među ljudima, jača osjećaj sigurnosti i bezbrižnosti, utječe na razvoj samopouzdanja.

Iako online komunikacija ne može zamijeniti susret licem u lice, na današnji dan možemo poslati „virtualni zagrljaj“ koji će jednako izazvati sreću i bolje raspoloženje i zagrijati dušu nama i voljenima. Kroz fotogaleriju ćemo se prisjetiti lijepih momenata koji su krunisani zagrljajima u toku nekih naših vannastavnih aktivnosti koje smo realizirali na Fakultetu proteklih godina.