Budi zlatan za djecu oboljelu od raka!

Septembar je mjesec podizanja svijesti o raku kod djece, a simbolizira ga zlatna vrpca. Ovo je godišnji međunarodni mjesec tokom kojeg se aktivno prikuplja podrška, sredstva i podiže svijest o dječijem raku i njegovom utjecaju na život oboljelih i njihovih porodica. Inicijator ideje bio je bivši američki predsjednik Barack Obama, a primarno ga obilježavaju domaće i međunarodne nevladine organizacije.

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka ” I ove godine obilježava zlatni septembar nizom aktivnosti pod sloganom “Budi zlatan”.
Borba koju mališani prolaze zajedno sa svojim porodicama je duga, teška i mukotrpna, a nerijetko se i nakon izlječenja nastave boriti sa raznovrsnim posljedicama. Tokom ovog bitnog mjeseca želja Udruženja je da ukažu na probleme sa kojima se susreću mali heroji. Cilj je podizanje svijesti o svim aspektima borbe sa dječijim rakom, kako u periodu boravka u bolnici, tako i nakon izlaska i povratka u matičnu sredinu.

Rak u djetinjstvu ostavlja duboke i trajne posljednice na rast i razvoj djece, kao i na njihove porodice i prijatelje. U periodu kada bi se mladi trebali fokusirati na polazak u školu, igru i druženje, ako imaju rak, njihov fokus je na lijekovima, operacijama i životu.

Ovog Zlatnog septembra možete biti zlatni i Vi. Kupovinom posebno dizajnirane zaštitne maske BUDI ZLATAN u iznosu od 5. 90 KM donirate cjelokupan iznos za podršku djeci oboljeloj od raka širom Bosne i Hercegovine, a ujedno štitite sebe i svoje zdravlje.

Za informacije o narudžbi kontaktirajte Srce za djecu oboljelu od raka.
Link: https://www.srcezadjecu.ba/bs/clanci/nase-price/zlatni-septembar-budi-zlatan

#budizlatan 🎗🎗🎗