Održan online sastanak sa predstavnicima studenata

U protekloj sedmici održan je online sastanak predstavnika studenata po smjerovima i godinama studija. Dnevni red sastanka obuhvatio je realizaciju rasporeda nastave, aktivnosti studenata u DL sistemu, uključivanje studenata u rad online timova koji su pokrenuti sa ciljem podrške, pomoći i promocije rada studenata.

Odziv studenata je bio odličan što je pokazatelj njihove zainteresiranosti i spremnosti da odgovore izazovima online studiranja koji je u protekla dva mjeseca, od početka pandemije COVID -19, jedinstven sistem studiranja u cijelom svijetu.

Radna atmosfera bila je vrlo ozbiljna, energetski ispunjena pozitivnim stavovima studenata i njihovim zapažanjima o realizaciji nastavnog procesa u online nastavi i ostalim aktivnostima koje se realiziraju. Istaknuto je zadovoljstvo studenata organizacijom online rasporeda predavanja i odnosa profesora asistenata na oba fakulteta te je pohvaljen napor koji je Fakultet uložio kako bi studenti imali sve što im je potrebno za online studiranje.

Mjesec maj nosi nove aktivnosti i za studente i za nastavno osoblje, a provjere znanja kroz parcijalne testove su novi izazovi koji su pred nama.