Na Edukacijskom fakultetu Univerziteta u Travniku u subotu 12. oktobra 2019. godine obilježen je početak akademske 2019/2020. godine uručenjem indeksa brucošima.

Uvodna predavanja upriličena su u punom amfiteatru, što je još jedna potvrda kvalitetnog i uspješnog rada. Ovom prilikom studentima su se obratili mr. sci. dr. Nihad Selimović, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Travniku, dekan Edukacijskog fakulteta prof. dr. Hazim Selimović i u ime dekana Fakulteta za tehničke studije doc. dr. Amra Tuzović, voditeljica studija.

Dr. Selimović se u svome obraćanju osvrnuo na početke rada Univerziteta u Travniku koji je danas 13. generaciji studenata otvorio svoja vrata i poželio dobrodošlicu. Univerzitet u Travniku, kako navodi Selimović, prošao je trnovit put u toku svoga osnivanja i afirmacije, a danas je ponosni nosilac Erasmus+ projekta koji se realizira u saradnji sa drugim evropskim univerzitetima, partnerima na projektu. Zaključivši, istakao je da je znanje, koje će studenti steći na visokoškolskoj ustanovi, nešto što se uvijek nosi sa sobom te poručio studentima da koriste to znanje na fakultetima.

Dekan Edukacijskog fakulteta, prof. dr. Hazim Selimović pozdravio je prisutne i čestitao studentima na odabiru ova dva fakulteta. Istakao je da je Edukacijski fakultet za svoje studente obezbijedio savremene i vrhunske uslove za studiranje, kvalitetan kadar koji će pomoći studentima da steknu određene kompetencije koje će im biti neophodne u daljem usavršavanju i radu.

Na koncu se studentima obratila i doc. dr. Amra Tuzović istakavši da će fakulteti koje su studenti izabrali obezbijediti sve potrebne resurse kako bi studenti stekli znanja i vještine sa kojima će biti kompetentni i sposobni za rad u područjima koja su izabrali kao svoja buduća zanimanja. Zaželjela je studentima sretan početak studiranja čiji će put biti popločan lijepim iskustvima.

Studenti su imali priliku upoznati se i sa akademskim osobljem, predstavnicima službi koje djeluju na Fakultetu, rukovodiocima biblioteke i predstavnicima studenata.

Uz toplu dobrodošlicu svim studentima još jednom im želimo sreću i uspjeh u toku njihovog studiranja.

Fotografije pogledajte u našoj galeriji.