Članovi konzorcija “INCLUSION” Erasmus + projekta sastali su se na pretposljednjem sastanku u Grazu, prije završne konferncije u Yerevanu, Armenija, planirane za septembar 2019.

Na radnom sastanku, tj. Workshop-u koji će trajati dva dana ( 9-10 juli) učestvuju sve zemlje članice projekta (Armenija, BiH, Belgija, UK i Austrija). Domaćin je Univerzitet u Grazu, KFUG. 

Tematika radnih dana usmjerena je najviše na održivost projekta, kreirane dokumente, nacionalne vodiče, dokumente za inkluzivno učenje i podučavanje, podizanje svijesti o inkluzivnom obrazovanju među nastavnim osobljem, diseminaciju i pripreme završne konferencije. 

Univerzitet u Travniku, Edukacijski fakultet predstavlja koordinatorica Mr. Maja Đurić koja je u timu  zajedno sa bh konzorcijem: “Sarajevo susret kultura”-NGO, Univerzitetom u Tuzli i Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke. 

Podsjećamo, projekat “Inclusion” finansiran od strane Europske unije, kako je planirano, završava do kraja ove godine, ali njegova održivost i impakt na univerzitete treba da se nastavi.