Završnica Naučno-istraživačkog kampa NIK III

Završnica ovogodišnjeg kampa NIK III održala se u Prijedoru, a predstavnik naših fakulteta bio je student Ermil Horozović pod vodstvom prof.dr. Damira Ahmića. 

Na kampu su učestvovali i Rudarsko-geološko-građevinski fakultet, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Fakultet za tjelesni odgoj i sport, Filozofski fakultet i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Tuzla, Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, Europski univerzitet Brčko i Kallos Tuzla, UG „Zelene staze – Green Tour“ Tuzla, „Topeer“ Doboj, NVO „EKO-Leonardo“ Priboj, „Sara“ Srebrenica, Umjetnička grupa „Lucido“, Polaris, Frama Tuzla, Vijeće mladih Teslić, Vijeće mladih Lukavac i Univerzitetsko-sportsko društvo Tuzla“.

Sa projektom „Naučno-istraživački kamp za mlade“ Asocijacija „Zelene staze-Green tour Tuzla“ prvi put je aplicirala 2015. godine i od Ambasade SAD-a u BiH dobila podršku za realizaciju. Pod mentorstvom univerzitetskih profesora i asistenata mladi su provodili istraživanja na različite teme iz tehničkih, društvenih, prirodnih i sportskih nauka. Po okončanju Kampa, rezultati istraživanja su analizirani i pripremljeni u obliku naučno-istraživačkih radova i kao takvi bit će objavljeni uskoro u novoj publikaciji, te će biti prezentirani na Završnoj konferenciji .

Program ovogodišnjeg kampa sastojao se od niza aktivnosti među kojima je debata na temu multikulturalizma, historijski čas kroz Prijedor i na Mrakovicama obilazak muzeja, spomenika, ski staza, adrenalin parka, predavanja uspješnih ljudi i večer poezije „Luka mira“. 

Studenti Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije sada već tradicionalno, posjećuju Naučno-istraivački kamp za mlade. Nakon svake posjete NIK-u studenti se vrate bogatiji za nova iskustva i znanja koja sa radošću podijele sa kolegama na fakultetima.  U fotogaleriji pogledajte kako je bilo na NIK III.

By |2019-04-10T13:30:24+00:00April 7th, 2019|Vijesti FRONT 2017|Komentari isključeni za Završnica Naučno-istraživačkog kampa NIK III

About the Author: