Promo video grada Travnika „Naš grad, naše bogatstvo“

Dom brojnih nacionalnih spomenika, čuvenih delicija poput travničkih ćevapa, sira sa obronaka Vlašića i jedinstvene čaršije, Travnik važi za jedan od najljepših evropskih gradova. Sa željom da istaknu vrijednosti Travnika, naši studenti su odlučili da u jedan video sažmu ljepote kojima ovaj grad obiluje.
Jedini grad u BiH sa sunčanim satom i jedini na svijetu sa dvije sahat – kule, na svakom koraku će ispričati velike priče iz davnina. Ciljevi ove aktivnosti jesu na poseban način predstaviti sve čari kojima odišu znamenitosti Travnika i osvijetliti njegovu ljepotu iz svakog ugla. Na ovaj način studenti žele dati svoj doprinos i podstaknuti mlade na očuvanje neprocjenjivog bogatstva koje ih okružuje.
Kroz ovaj video, gledaoci će osjetiti duh travničke čaršije te će im biti predstavljene mnogobrojne, zanimljive
činjenice koje su neizostavan dio Travnika. Stari grad, Plava voda, Šarena džamija, rodna kuća Ive Andrića i sahat – kule su neka od mjesta sa raskošnim elementima arhitektonskih faza iz srednjovjekovnog, osmanskog i austrougarskog doba i koja će biti predstavljena u videu.

Promocija videa će se održati 15. marta 2019. godine u multimedijalnoj sali Fakulteta za tehničke studije, sa
početkom u 15:00 sati.

By |2019-03-12T09:53:14+00:00Mart 12th, 2019|Vijesti FRONT 2017|Komentari isključeni za Promo video grada Travnika „Naš grad, naše bogatstvo“

About the Author: