ERASMUS + „INCLUSION“ sastanak konzorcija projekta, Graz 2019.

Treća, zavšna godina,  ERASMUS+ projekta „INCLUSION“ počinje sastankom konzorcija zemlja, partnera projekta koji će biti održan 12. i 13. marta 2019. godine u Grazu, Austrija.
Pored konzorcija BIH kojeg čine: Univerzitet u Travniku, Univerzitet u Tuzli, Federalno ministarstvo nauke i obrazovanja FBiH i NGO „Sarajevo susret kultura“, tu su još Armenija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Belgija i Austrija.
Ciljevi ovog sastanka usmjereni su na nekoliko ključnih tačaka održivosti projekta koji se tiču: Master planova Univerziteta za razvoj i provođenje inkluzivne nastave u visokom obrazovanju, nacionalnih smjernica, to jest vodiča za razvoj i osnaživanje inkluzivne nastave, te vodiča za inkluzivno učenje i podučavanje kao pomoćnog alata u nastavnom procesu.
Pored spomenutog, sastanak će biti determinisan i na aktivnost koja podrazumijeva workshop pripreme i osposobljavanja nastavnog osoblja srednjih škola za proces inkluzivne nastave, a nakon što su krajem 2018. godine održani praktični treninzi za nastavno i nenastavno osoblje Univerziteta uključenih u projekat. Radit će se na zajedničkoj matrici i kreiranju materijala neophodnih za provođenje ovog procesa.

Generalno, proces inkluzivnog obrazovanja sve više zauzima pažnju i prostor diskusije u bolonjskom procesu, te se shodno zemljama i detektovanim ciljanim grupama pronalaze modaliteti za njegovo provođenje.
Univerzitet u Travniku, Edukacijski fakultet na ovom sastanku će predstavljati koordinatorica projekta „INCLUSION“ za UNT Mr. Maja Đjurić i studentica Nedžla Kadić.

Domaćin sastanka je KFUG, Univerzitet u Grazu.

By |2019-03-11T09:54:54+00:00Mart 11th, 2019|Vijesti FRONT 2017|Komentari isključeni za ERASMUS + „INCLUSION“ sastanak konzorcija projekta, Graz 2019.

About the Author: