Sastanak koordinatora i učesnika ERASMUS+ projekata u BiH, predstavnika vlasti i akademske zajednice

Selma Šeta voditelj Erasmus+ Projekta TEACHER na Edukacijskom fakultetu Univerziteta u Travniku je u utorak 12.02.2019. godine prisustvovala sastanku u organizaciji Ministarstva civilnih poslova u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Cilj sastanka  bio je iznalaženje najboljih rješenja za hitno otklanjanje svih prepreka u implementaciji aktulenih projekata u okviru Erasmus+ programa, kao i učešća u tekućem pozivu za dostavu projekata.

I pored svih izvršenih obaveza iz Sporazuma koji je zaključen između Evropske unije i Bosne i Hercegovine a koji se odnosi na učešće Bosne i Hercegovine u Erasmus+ programu, mogućnosti koje ima Bosna i Hercegovina u pogledu podnošenja aplikacija i učešća u projektima u okviru Izgradnje kapaciteta (CBHE), mogu biti osporene. Odobravanje i implementacija projekata može biti dovedena u pitanje iz razloga što trenutno u oblasti visokog obrazovanja nisu stvoreni potrebni preduslovi za nastavak predmetnih aktivnosti.

Sastanku su prisustvovali predstavnici vlasti, akademske zajednice i koordinatori projekata čija je implementacija zbog nastale situacije dovedena u pitanje. Zaključci sa sastanka će biti naknadno objavljeni.

By |2019-02-14T09:15:34+00:00Februar 14th, 2019|Vijesti FRONT 2017|Komentari isključeni za Sastanak koordinatora i učesnika ERASMUS+ projekata u BiH, predstavnika vlasti i akademske zajednice

About the Author: