Danas je na Univerzitetu u Travniku održana press-konferencija povodom četvrtog Poslovnog foruma – Opšte društveni dijalog, kojeg organizira Evropski pokret, u saradnji sa Udruženjem privrednika Srednjobosanskog kantona, Općinom Travnik, Univerzitetom u Travniku, a pod pokroviteljstvom Vlade SBK.

4. Poslovni forum će se održati sutra, 18.12.2018. na Univerzitetu u Travniku, sa početkom u 10.00 sati. Na konferenciji je Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta predstavio je program foruma koji će se sastojati iz tri dijela. Teme ovogodišnjeg foruma su: „Strategija razvoja Srednjobosanskog kantona /Javno – privatno partnerstvo Ekonomske i društvene reforme, Saobraćaj i razvoj infrastrukture kao poticaj razvoju poslovnog okruženja, Masovni odliv stručnih kadrova i mladih iz BiH, Mir i stabilnost, kao osnovni preduslov povoljnog poslovnog okruženja, interesovanje investitora i razvoja društva BiH“.

U ime domaćina foruma medijima se obratio dekan Edukacijskog fakulteta, prof. dr. Hazim Selimović, koji je izrazio zadovljstvo što je Univerzitet u Travniku domaćin jednog ovako značajnog događaja i dodao:

Mi smo već dugi niz godina partneri Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini, čime pokazujemo da smo Univerzitet čija je vizija Evropski put. Bitno je istaknuti da smo, pored mnogobrojnih partnerstava u evropskim projektima, prvi Univerzitet u Bosni i Hercegovini koji je nosilac projekta u okviru Erasmus + programa, a partneri su nam jedanaest univerziteta iz Evropske unije”