U okviru programa Prve međunarodne studentske konferencije GeTID-S 2018 večeras su u prostorijama Fakulteta za tehničke studije otvorene dvije izložbe. Riječ je o izložbi pod nazivom „Karakter dizajn“ autora Emira i Edina Durmiševića i o izložbi sportskih karikatura autora Zdravka Cvjetkovića, pod nazivom „Svi naši zmajevi“.

GeTID-S 2018 je okupio internacionalne i regionalne dizajnere, zatim ilustratore, animatore i studente Fakulteta za tehničke studije. Gosti ovogodišnje konferencije su fakulteti iz regije koji u svom studijskom programu imaju grafičko inženjerstvo i dizajn.

„Ovdje ima dvadeset radova. Selekcija je bila izuzetno teška. Nekako smo između sebe odlučili da ovaj put prikažemo ove radove. Za ovaj put odlučili smo donijeti ovo kako bismo pokazali studentima i vektorsku ilustraciju, ozbiljnu, šaljivu i namijenjenu djeci i starijoj publici. Čisto da nije monotono, da prisustvuju reviji mogućnosti od olovke do digitalnog“, rekao je Edin Durmišević, jedan od autora izložbe.

Otvaranje izložbi je ujedno i prva aktivnost predviđena programom konferencije, a u naredna dva dana nas očekuju radionice i predavanja. Svi zainteresirani mogu pogledati izložbu na Fakultetu za tehničke studije do 14.12.2018. godine.