Studentima uručena nagrada za osvojeno prvo mjesto

Amini Perendi, studentici Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku, zajedno sa njezinim kolegama sa Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije, koji su sudjelovali u videu “25 razloga za o(p)stanak ” danas je svečano uručena nagrada, za osvojeno prvo mjesto, koja nosi naziv “Snimi patriotizam” , u organizaciji Fondacije “Izvor nade” . Uručenje nagrada održano je u Studentskom domu “Izvor nade“ u Sarajevu.

“Mi smo nagradili tri rada, a ostale radove objedinili u jedan film koji će biti dostupan javnosti posredstvom online medija“, rekao je Tarik Agetović, direktor Fondacije  “Izvor nade” , te dodao, da je video mladih studenata iz Travnika zaslužio prvo mjesto. Kako kažu, njegov poseban doprinos je broj učesnika koji su učestovali u izradi rada i kreiranju poruka.
Drugo mjesto osvojio je video Sadžide Drpljanin pod nazivom “Welcome to Bosnia and
Herzegovina“, a treće mjesto osvojio je Eldin Halilović sa videom “Njegujmo domaće“.

Naime, videokonkurs “Snimi patriotizam” organizovan je povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, s ciljem jačanja patriotizma, te davanja nade i vjere mladima, kako nove generacije ne bi zaboravile svoju historiju i dešavanja koja su je obilježila.

By |2018-11-22T17:18:33+00:00Novembar 22nd, 2018|Vijesti FRONT 2017|Komentari isključeni za Studentima uručena nagrada za osvojeno prvo mjesto

About the Author: