Fondacija za razvoj medija i civilnog društva “Media centar” Sarajevo i ove godine je organizator edukativnog programa “Slobodni glasovi”.  Trening i novinarska praksa namijenjeni su studentima i studenticama završnih godina žurnalistike, kao i mladim novinarima sa ne više od tri godine radnog iskustva. U ovom projektu učestvuje samo osam izabranih  među kojima je i Lejla Rebihić. Osam kandidata koji su prošli konkursnu proceduru i izabrani za učešće u projektu će boraviti nekoliko dana na treningu u Sarajevu, a zatim će svoju trosedmičnu praksu obavljati u Mostaru, na portalu bljesak info. Trenerski tim se sastoji od iskusnih novinara, urednika, medijskih i informacionih eksperata. Metodologija treninga je interaktivna i praktična, kako bi se učesnici što bolje pripremili za praksu na partnerskim portalima. Tokom treninga, polaznici će, samostalno ili u timu, raditi na definisanju tema na kojima će raditi tokom prakseLejla je u svojoj prijavi navela kako želi razraditi priču o učestalim napadima na novinare, a ovo je jedinstvena prilika da od profesionalnih novinara usvoji znanje i instrukcije o tome šta je čeka u budućoj profesiji žurnalistike.

Lejla Rebihić je studentica je treće godine novinarstva na Edukacijskom fakultetu i članica redakcije studentskog časopisa Grafx.

Ovim putem i čestitamo našoj Lejli i želimo puno novih iskustava koja će obogatiti njeno znanje iz oblasti novinarstva koje je izabrala kao svoje profesionalno opredjeljenje.