Na Edukacijskom fakultetu i Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku u subotu 13. oktobra 2018. godine obilježen je početak akademske 2018/2019. godine, te svečana podjela indeksa brucošima.
Uvodna predavanja upriličena su u prepunom amfiteatru, što je još jedna potvrda kvalitetnog i uspješnog rada. Ovom prilikom studentima su se obratili mr. sci. dr. Nihad Selimović, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Travniku, te dekan Edukacijskog fakulteta prof. dr. Hazim Selimović i dekan Fakulteta za tehničke studije prof. dr. Hrustem Smailhodžić.

U ime Ureda za osiguranje kvaliteta visokog obrazovanja Univerziteta u Travniku obratila se i doc. dr. Amra Tuzović menadžerica za osiguranje kvaliteta te pozdravila sve studente. Posebno je istaknula učešće u međunarodnim projektima kakvi su Erasmus + projekti Tecaher i Inclusion. U svome obraćanju istakla je da su Univerzitet u Travniku i menadžment Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije osigurali fizičke, materijalne, ljudske resurse, te obezbijedili da se nastavni proces na ova dva fakulteta odvija po vrlo visokim standardima. 

Studenti su imali priliku upoznati se i sa akademskim osobljem, predstavnicima službi koje djeluju na Fakultetu i predstavnicima studenata.

Uz toplu dobrodošlicu svim studentima još jednom im želimo sreću i uspjeh u toku njihovog studiranja.

Više fotografija pogledajte u našoj galeriji.