Olympic Day međunarodni dan sporta kada se širom svijeta slave olimpijske vrijednosti i upoznaju novi sportovi. „Olympic day“ je ustvari mnogo više od sportskog događaja, to je dan kada su ljudi širom svijeta aktivni, kada uče o Olimpijskim vrijednostima i upoznaju se sa novim sportovima.
Ove godine grad Travnik je dobio priliku da bude domaćin i da promovira tri stuba aktivnosti Olympic day: Move, Learn and Discover / Pokreni se, Uči i Upoznaj. Organizatori su Edukacijski fakultet i Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, uz tehničku podršku travničkih sportskih klubova.
Manifestacija se održava danas od 12:00 sati na Atletskom stadionu Oružanih snaga BiH u kasarni „Travnik“. Učesnici manifestacije su djeca školskog uzrasta, tj. IV, V i VI razreda osnovne škole, s ciljem promocije olimpijskih sportova i zdravog načina življenja.
Djeca imaju priliku da se okušaju u sljedećim sportskim disciplinama: Nogomet, Rukomet, Košarka, Odbojka, Streljaštvo, Atletika, Streličarstvo, Stoni tenis, Judo i Karate.
Kako to izgleda danas na terenu imat ćete priliku pronaći u nekoj od naših galerija.. 