Press konferencija povodom održavanja Olympic day-a, održana je danas, 28.05.2018. godine u prostorijama Edukacijskog fakulteta.  

Napominjemo da je Olympic day mnogo više od sportskog događaja, to je Dan kad su ljudi širom svijeta aktivni, kada uče o olimpijskim vrijednostima i upoznaju se sa sportovima. Nacionalni Olimpijski komitet već 11. put za redom organizuje Olympic Day, s ciljem buđenja olimpijskog duha u svakom uglu Bosne i Hercegovine. Ove godine domaćin je grad Travnik.
Na samom početku, prof.dr. Amra Tuzović zahvalila se predstavnicima novinara na dolasku i najavila generalnog sekretara ispred Olimpijskog komiteta, gospodina Saida Fazlagića.  

Olympic Day će se održati 29.5.2018. godine sa početkom u 12:00 sati na terenima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, gdje će se okupiti preko 400 djece iz različitih škola. Učesnici će imati priliku upoznati se sa 9 sporotva. Također, najavljen je i dolazak deset naših olimpijaca, a neki od njih su : Larisa Cerić, Hamza Alić, Emina Muzaferija, Adnan Hadžić, Aleksandra Samardžić, Emir Lokvić i drugi. Olympic Day će otvoriti predsjednik olimpijskog komiteta, Siniša Kisić zajedno sa svojim potpredsjednicima profesorom doktorom Izetom Rađo i Marijanom Kvrsić. Pored najavljenih sadržaja Olympic Day svojom posjetom uveličati će delegacija ambasade Bugarske. Primarni cilj ovogodišnjeg Olympic Daya jeste širenje poruke mira olimpijske vrijednosti, koja je puna ljubavi, prijateljstva i međusobnog respekta.