Studij Personalni trener na Edukacijskom fakultetu

 

PERSONALNI TRENER (3+2)

 

Studijski program Personalni trener na Edukacijskom fakultetu kreiran je prema zahtjevima Bolonjske deklaracije i savremenim tokovima u sportu i sportskom treningu pažljivim izborom predmeta s područja sportskog i stručno-trenerskog osposobljavanja budućih bachelora trenerske struke – smjer personalni trener.

Koncept obaveznih i izbornih predmeta iz područja sporta, kondicione pripreme i drugih interdisciplinarnih područja sporta i sportskog treninga studentima pruža raznolike mogućnosti za usvajanje stručnih kompetencija, te ih profilira za uspješno obavljanje poslova personalnog trenera, poslova u sportskim institucijama, klubovima, društvima, organizacijama i radu u svim drugim područjima primjene sporta kao primarne ili sekundarne djelatnosti.

Studij se organizira u dva ciklusa – dodiplomski studij u trajanju od tri godine i master studij u trajanju od dvije godine.

Budući bachelori i magistri trenerske struke smjera personalni trener su osobe koje prave personalni program treninga u skladu sa željama i interesima klijenata, vode cjelokupan trenažni proces, pokazuju, objašnjavaju vježbe i kontrolišu pravilnost izvođenja. Personalni trener svaki trening unaprijed isplanira i priprema, slično pripremama profesora za održavanje nastave.

Odabir metoda i sredstava treniranja zahtijeva od trenera i znanja iz graničnih područja teorije sporta (pedagoško-organizacijska znanja, medicinsko-biološka znanja i društveno-organizacijska znanja).

Personalni trener, osim što može raditi kao samostalni sportski djelatnik, svoje zaposlenje može naći u sportsko-rekreacionim centrima, multifunkcionalnim sportskim objektima, u sportskim i fitnes klubovima i sl.

By |2017-03-21T08:35:09+00:00Mart 21st, 2017|Aktuelno - Događaji|Komentari isključeni za Studij Personalni trener na Edukacijskom fakultetu

About the Author: