Edukacijski fakultet domaćin prvog Kick–Off sastanka, a Univerzitet u Travniku glavni nosilac projekta iz Bosne i Hercegovine u okviru programa ERASMUS+ i projekta „Teacher“

 

Na Edukacijskom fakultetu Univerziteta u Travniku danas počinje prvi Kick-Off sastanak u okviru programa „ERASMUS+“ i projekta „Teacher“. Edukacijski fakultet je domaćin sastanka, a Univerzitet u Travniku glavni nosilac projekta iz Bosne i Hercegovine u okviru programa ERASMUS+. Na sastanku će biti prisutni predstavnici deset univerziteta među kojima su Univerzitet u Bihaću, Univerzitet u Tuzli, Sveučilište Hercegovina, Sveučilište u Mostaru, Nezavisni univerzitet Banja Luka, Sveučilište u Zagrebu, The Manchester Metropolitan University iz Velike Britanije, Matej Bel University in Banska Bystrica iz Slovačke, „1 DECEMBRIE 1918“ iz Rumunije, te predstavnici domaćina Univerziteta u Travniku kao i  „Društvo zaposlenika predškolskih ustanova u FBiH“.

Cilj ovog projekta je inovacija i modernizacija prvog ciklusa akademskih studija u predškolskom obrazovanju u Bosni i Hercegovini kroz uvođenje kurikuluma zasnovanog na kompetencijama. Projekat nastoji da identifikuje kompetencije potrebne na tržištu rada koje je prema tome neophodno uvesti u nastavni plan i program. Osim toga, projekat nastoji da poboljša interaktivnu nastavnu metodiku i transverzalne (prenosive) vještine akademskog osoblja  koje su potrebne u svrhu modernizacije cjelokupnih studija.