Nakon jedne decenije uspiješno organiziranih konferencija ‘’Nove tehnologije u sportu – NTS’’, koje su imale međunarodni odjek, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu i Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine i ove godine organiziraju, osmi po redu, Međunarodni simpozij ‘’Nove tehnologije u sportu – NTS 2015’’,koji će se održati 10. oktobra 2015. godine u Sarajevu u Zgradi Parlementarne skupštine BiH.

 

Od 2005. godine, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu je uz vrlo uspješnu organizaciju realizirao sedam Međunarodnih simpozija Nove tehnologije u sportu. Za Organizacioni odbor NTS-a 2015. godina predstavlja prekretnicu u njegovoj organizaciji, čijih će se deset godina postojanja obilježiti organizacijom osmog po redu Međunarodnog simpozija “Nove tehnologije u sportu – NTS 2015”.

 

Ovogodišnji Simpozij NTS-a se sprovodi pod nazivom: ‘’Liderstvo i poduzetništvo u sportu’’. Cilj simpozija je da se nizom prezentacija eminentnih stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, regije i Evrope, predstave šanse i mogućnosti koje segment liderstva pruža u svim sektorima društvenog djelovanja, a sa posebnim osvrtom na oblast sporta i tjelesnog odgoja.

 

Osim što će predstavljati značajan podsticaj razvoju novih naučnih istraživanja iz oblasti sporta, Simpozij će ujedno biti prilika za okupljanje većeg broja sportskih eksperata iz BiH, regije i Evrope, akademske zajednice i odgovornih ministarstava, što će svakako biti izuzetna prilika za povezivanje sportskih, akademskih i kulturnih institucija Bosne i Hercegovine sa sportskom industrijom i kompanijama iz regije.

 

Nadamo se da ćete biti u prilici da svojim prisustvom uveličate održavanje jubileja 10 godina Simpozija ‘’Nove tehnologije u sportu – 2015’’, te svojim nemjerljivim iskustvom i znanjem doprinesete donošenju kvalitetnih i učinkovitih zaključaka na kraju samog simpozija.

 

Službeni jezici Simpozija Nove tehnologije u sportu 2015 su bosanski jezik i engleski jezik.