Mirza Teletović

Reprezentativac BiH u košarci i član NBA tima Milwaukee Bucks. Završio dodiplomski studij sportskog menadžmenta.

Kenan Bajramović

Bivši repreprezentativac BiH u košarci. Igrao za veliki broj poznatih evropskih klubova, trenutno je član turkog tima Socar Petkim. Završio dodiplomski studij sportskog menadžmenta.

Edin Višća

Nogometni reprezentativac BiH. Trenutno nastupa za ekipu Istanbul Beledyesi. Završio dodiplomski studij sportskog menadžmenta

Igor Laikert

Najbolji bh alpski skijaš. Učesnik ZOI, trenutno se takmiči u svjetskom kupu. Student dodiplomskog studija sportskog menadžmenta.

Menadžer u sportu u posljednjoj deceniji postalo je na globalnom nivou jedno od najprestižnijih i najpoznatijih zanimanja. Rapidan napredak sporta stvorio je potrebu za osobama koje će upravljati procesima u sportu. Interdisciplinarni pristup sportu isprofilirao je menadžere u sportu kao jedino kompetentno zanimanje za upravljanje u strukturama sporta.

Studijski program Sportski menadžment koncipiran je tako da budućim menadžerima u sportu, pored znanja iz sporta, osigurava znanja i iz različitih naučnih oblasti koje su usko povezane uz sport kao što su medicina, menadžment ili pravo.

Studiranje na ovom studijskom programu veoma je atraktivno za studente, prvenstveno zbog velikog broja praktičnih aktivnosti, koje su nadgradnja recentnim teorijskim znanjima, ali i atraktivnosti samog zanimanja na lokalnom ali i globalnom nivou.

Menadžeri u sportu educirani na Edukacijskom fakultetu postaju kvalificirani za uspješno obavljanje poslova menadžera u sportu, poslova u upravljačkim strukturama sportskih organizacija te drugim institucijama i organizacijama kojima je sport primarna ili sekundarna djelatnost, kreiranju sportskih programa, upravljanju sportskim manifestacijama, objektima, klubovima, institucijama, te ljudskim resursima u sportu.

Na tržištu rada, ovo zanimanje je veoma atraktivno, budući da je hroničan nedostatak kadrova koji mogu uspješno upravljati procesima u sportu, što se u konačnici reflektira i na naše uspjehe u ovoj društvenoj oblasti. Menadžeri u sportu imaju mogućnost zapošljavanja u sportskim klubovima, državnim institucijama koje upravljaju sportom, sportskim savezima, organizacijama, sportsko-rekreacionim centrima, multifunkcionalnim sportskim objektima, turističkim centrima, te u turističkim objektima kao koordinatori sportskih aktivnosti.

Prednosti studiranja na Edukacijskom fakultetu:

  • Nastavni proces na Edukacijskom fakultetu provode najugledniji i najpriznatiji bosanskohercegovački i međunarodni znanstvenici!
  • Profesori i asistenti na Edukacijskom fakultetu dostupni su studentima za konsultacije i pomoć u radu 24 sata tokom svih 7 dana u sedmici.
  • Studentska služba Edukacijskog fakulteta dostupna je studentima za kontakt i informacije 24 sata tokom svih 7 dana u sedmici.
  • Nastavni proces na Edukacijskom fakultetu odvija se u moderno dizajniranom i uređenom ambijentu prilagođenom savremenim trendovima studiranja!
  • Praktična nastava na Edukacijskom fakultetu odvija i u specijaliziranim sportskim kampovima i trening centrima zemlji i inozemstvu 
  • Nastavni proces na Edukacijskom fakultetu popraćen je najsavremenijom nastavnom opremom i učilima!
  • Nastavu na Edukacijskom fakultetu moguće je pratiti i aktivno sudjelovati putem sistema za učenje na daljinu – Studentskog informacijskog servisa!
  • Edukacijski fakultet ostvaruje posebne programe i projekte razmjene studenata i nastavnika sa mnogim domaćim i inozemnim fakultetima!
  • Najboljim učenicima Edukacijski fakultet pruža posebne mogućnosti za ostvarivanje prava na popust pri upisu studija!