Portfolio – dizajn i animacija

Sabina i Zdravko Cvjetković, eminentni stručnjaci na polju dizajna održali su predavanje u sklopu naše studentske konferencije. Obrađena je aktuelna tema „Publicitet – dizajn i animacija“. Naime, današnji susret obilježilo je vrlo interesantno izlaganje dosadašnjih projekata i ilustracija koje oslikavaju različite tematske okvire. Osim toga, imali smo priliku da se upoznamo sa njihovim životnim putevima prepunim dobrih rezultata u oblasti animacije i digitalnog dizajna koji je ipak posljedica velikog truda i zalaganja.
Sabina i Zdravko su zaista lustratori izniminih sposobnosti dočaravanja svjetova iz mašte.

Dizajn budi osjećaje

Stručna predavanja u okviru GeTID-S konferencije zatvorena su predavanjem Ane Lukedin, fotografkinje i grafičke dizajnerke. Kroz svoju prezentaciju prikazala je spoj grafičkog dizajna i fotografije. Često se u svome radu bavila logotipima, redizajnom, sub brendiranjem te se iz svega toga rodio i njen brend- MOA BAGGEK. Naglasila je da je radom za svoje klijente stekla mnoge prijatelje koji su joj pomogli u brendiranju svoje ideje. Na samome kraju predavanja poručila je da svi treba da učimo, vjerujemo u sebe i slušamo, jer samo tako možemo stići ondje gdje želimo biti.

 

Travnik: Dodijeljene nagrade za najbolje učesnike konferencije GeTID-S 2018

Uručenjem certifikata najboljim učesnicima zatvorena je prva međunarodna GeTID-S konferencija, u prostorijama Fakulteta za tehničke studije. Braća Durmišević, mentori radionice ” Karakter dizajn” proglasili su najbolje radove.

Rad Sofije Škrebić sa Tehnološkog fakulteta iz Banja Luke.

Rad Semira Velića sa Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Rad Maje Radinović sa Banja Luka College-a.

 

Rad Mirana Bradarić sa Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Prema riječima predavača Edina i Emira Durmiševića, Fakultet za tehničke studije ima mnogo potencijala i nadaju se daljoj saradnji sa ovim fakultetom. Studenti iz Banja Luke i Varaždina su uz pohvale organizatorima izrazili želju da se naredna GeTID-S konferencija održi u njihovom gradu.
Najbolji radovi bit će izloženi u prostorijama Fakulteta za tehničke studije, zajedno sa izložbom        ” Karakter dizajn” autora Edina i Emira Durmiševića, i autora karikatura “Svi naši zmajevi “, Zdravka Cvjetkovića.