Drugi dan Prve konferencije diseminacje projekta Inclusion u okviru programa Erasmus+

U okviru drugog dana Konferencije koja se održava na Edukacijskom fakultetu Univerziteta u Travniku prisustvuju predstavnici Univerziteta u Travniku, nevladine organizacije „Sarajevo Susret kultura“ (SMOC), koordinatori, partneri te stakeholderi. Cilj drugoga dana Konferencije je predstavljanje strategijskih planova upravljanja inkluzivnom praksom na visokoškolskim ustanovama sa uključivim pristupom podučavanja i učenja.

Na samome početku prisutnima se obratio predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Travniku mr.sci.dr. Nihad Selimović. Gostima je zaželio toplu dobrodošlicu te ugodan boravak u prostorijama našega Univerziteta.

U ime Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke prisutne je pozdravio Zlatan Buljko koji je, prije svega, poželio ostvarenje postavljenih ciljeva kada je u pitanju Inkluzija.

Luisa Spearl, jedna od predstavnica partnera iz Austrije, također se obratila prisutnima i predstavila istraživanja koja su sprovedena s ciljem izrade glavnih planova, smjernica i strategija na univerzitetima. Ono što je do sada urađeno su ankete sa osobljem Univerziteta, administracije, nastavnog osoblja i studenata. Istraživane su unutrašnje prednosti i nedostaci Univerziteta, koje se tiču provedbe socijalnih dimenzija i strategija. Prikupljeni podaci su analizirani i provedene su posjete kako u zemljama EU tako i u BiH. Na osnovu dobijenih rezultata pronađene su činjenice i specifične potrebe za trening koji će se održati u narednom periodu.

Profesorica Bridget Middlemas obratila se u ime zemlje partnera Ujedinjeno Kraljevstvo iznijevši podatak da se sada radi na razvoju nacionalnih, odnosno regionalnih smjernica. Gđa Bridget navodi da su planovi koji su do sada predstavljeni veoma fantastični i različiti, te da su uključena Ministarstva kako u BiH tako i u Armeniji kako bi se pregledale trenutne nacionalne, odnosno regionalne smjernice.

By |2018-05-11T15:16:15+00:00Maj 11th, 2018|Aktuelno - Događaji|Komentari isključeni za Drugi dan Prve konferencije diseminacje projekta Inclusion u okviru programa Erasmus+

About the Author: