U povodu održavanja Drugog međunarodnog simpozija TImod 2017, redakcija časopisa Grafx u ponedjeljak 16. januara 2017. godine ugostila je doc. dr. sc. Samira Pačavara, predsjednika Naučnog odbora simpozija TImod 2017. Kako je ovo već drugi po redu simpozij, sa profesorom Pačavarom smo razgovarali o određenim novinama koje su unijete u samu organizaciju, ali i u programu održavanja samog simpozija.

 

Uvaženi profesore, na pragu smo Drugog međunarodnog simpozija tekstilnog inžinjerstva i modnog dizajna. Možete li nam reći kako teku pripreme za održavanje TImod-a 2017?

Molim Vas da mi dopustite da na početku našeg razgovora svim zaposlenim u sektoru tekstila, odjeće, kože, obuće i gume zaželim sretnu i uspješnu novu 2017. godinu.

Kako se bliži početak TImod-a 2017, koji je, uistinu, praznik za našu branšu, doza pozitivnog naboja, napetosti i iščekivanja ne može mimoići niti jednog studenta, asistenta ili profesora.

Mi na Tekstilnom inžinjerstvu i dizajnu želimo biti, što je moguće više, dobri domaćini i organizatori. Veoma smo zadovoljni dosadašnjim tokom priprema, sportskim rječnikom rečeno – imamo dobro prolazno vrijeme.

 

Intervju u cjelosti možete pročitati na linku.