Studentski časopis Grafx medijski je pokrovitelj ovog, izuzetno interesantnog i važnog, događaja, a Edukacijski fakultet koorganizator. Drugi međunarodni simpozij tekstilnog inžinjerstva i modnog dizajna TImod 2017 čiji je organizator Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku, uz partnerstvo Privredne/gospodarske komore FBiH i Kimatexa d.o.o. iz Zagreba održat će se od 27. do 29. januara 2017. godine na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Učesnici i gosti će imati priliku poslušati predavanja uglednih profesora iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije te stručnjake iz prakse iz EU.

Među učesnicima simpozija su brojni predstavnici visokoškolskih ustanova, direktori, profesori i učenici tekstilnih škola iz BiH, predstavnici tekstilnih firmi u BiH i regionu, predstavnici Privredne komore – odjel tekstila, potom modni dizajneri i dr.

Ovogodišnji TImod nudi raznovrsne sadržaje – od okruglog stola na temu „Stručna i kvalificirana radna snaga kao osnovni preduvjet uspješnog razvoja industrije tekstila i odjeće u BiH“, stručnog seminara do modne revije studenata Fakulteta za tehničke studije smjera Tekstilno inžinjerstvo i dizajn koji su šili odjeću za ovu priliku.
Novinari Grafxa će, kao i do sada, redovno izvještavati o dešavanjima, razgovorima i intervjuima sa pozvanim predavačima i učesnicima.

 

Pratite nas na grafx.ba!