Info:
– Vrijeme održavanja: četvrtak, 21.05.2015. godine. Svečano otvaranje u 17:00 sati.
 
– Mjesto održavanja: Konferencijska sala Edukacijskog fakulteta, Aleja Konzula br.5
 
– Organizator Olimpijski komitet BiH, partneri: Edukacijski fakultet i Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku.
 
O projektu:
 
Riječ je o izložbi koja je nastala u okviru kulturno-umjetničke komponente projekta Olimpijskog komiteta “Olimpijska porodica – Slavimo Olimpizam”. Izložba je predstavljena u deset bh gradova, a Travnik je uvršten na listu kao jedanaesti grad u kojem će Olimpijska porodica boraviti, predstaviti radove i „upaliti olimpijsko svjetlo“.
 
Osnovni ciljevi izložbe „Slavimo olimpizam” su: afirmacija sporta, uključivanje mladih dizajnera i kreativnih snaga u sveopšte informisanje javnosti i podizanje svijesti o predstojećim Evropskim zimskim olimpijskim igrama za mlade koje će se održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu 2017, potreba očuvanja i obogaćivanje već postojeće kulturne baštine i Muzeja ZOI'84 te univerzalne vrijednosti olimpijskog pokreta i ljudske civilizacije: međusobno upoznavanje, saradnja i komunikacija ljudi, ideja, misli i potencijala unutar Bosne i Hercegovine.
 
Izložba „Slavimo Olimpizam“ slaveći vrijednosti olimpizma i humanizma, tolerancije, izvrsnosti, saradnje, kompetitivnosti, kvalitete na bazi umjetničkog pristupa i kreacije slavi i vjeru u vlastitu bolju jaču, veću i bržu budućnost.